Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK
Več

Filter izdelkov

Cena

 – 

  • 195
  • 3400
Tehnika
Obdobje
Dimenzije
Motiv

Samec Jur

Jur Samec je diplomiral iz smeri slikarstvo na Šoli za risanje in slikanje- Visoki strokovni šoli pri docentu Mladenu Jernejcu, magistru umetnosti in docentu dr. Jaki Bonča. Organiziral in sodeloval je pri številnih kolonijah in razstavah tako v Sloveniji kot v tujini ( Avstrija, Hrvaška, Srbija in Črna gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija). Štiri leta je prejemal štipendijo MOL za nadarjene ( Mestna občina Ljubljana). Za izjemno kvalitetna dela je leta 2004 prejel priznanje Šole za risanje in slikanje.

Sodeluje tudi v umetniškem tandemu z likovno umetnico Ajo Vesno Ginovsko, kot JURAJA GINSAM v projektu REMAKE INVASION, katerega zadnji uspešni projekt sta lansirala s  prvo slovensko erotično pobarvanko za odrasle ReAdult ReColoring ReBook.

Svoj abstraktni likovni izraz je našel že med študijem slikarstva. Njegove teme niso brezglavo družbeno kritične niti samo modne senzacije; so trenutni občutki in vtisi, ki se zapišejo/ jih zapiše v večnost. Rad ima lepo, dobro in čisto; tak je on, takšno je njegovo slikarstvo.Barva in tekstura sta osnovna elementa, ki ju uporablja za svoje likovno izražanje. Tehnološko mu najbolj ustreza tehnika akrila in kolaža na različne podlage (papir, les, platno). Kolažiranje mu služi za doseganje najrazličnejših tekstur in reliefa, vse te segmente pa slikarsko poveže med seboj. Njegova likovna dela dejansko govorijo sama zase in hkrati dopuščajo možnost različnih interpretacij.

V obdobju ustvarjanja je izoblikoval cikle: Trave –Vertikalni zapisi, Kockanje s kvadratki, Kokoni, Narodna Fantastika Alias Joško Šus, Alias George Cock, Livingroom. Cikli pa po svoji ciklični naravi niso nikoli zares zaključeni, avtor se vrača k njim, a jih nadgrajuje, svojo že korektno izdelano dialektiko ponavlja izključno v primeru slik Screen iz ciklusa Trave – Vertikalni zapisi.