Filter izdelkov

Cena

 – 

  • 165
  • 400
Tehnika
Obdobje
Dimenzije
Motiv

Kreš Miran

Miran Kreš je leta 1998 je diplomiral pri profesorju Zdenku Huzjanu z diplomsko temo iz abstraktnega slikarstva. Že med študijem in po diplomi se je predstavil javnosti s skupinskimi in samostojnimi slikarskimi razstavami. Nekaj  let je  živel in delal v Amsterdamu na Nizozemskem, kjer je samostojno in skupaj z nizozemskimi, angleškimi in francoskimi umetniki uresničil več odmevnih slikarskih in multimedijskih projektov.

Krešev medij so slike, grafike in instalacije; rdeča nit njegovih del pa so barva, svetloba in prostor oziroma psihološki učinek, ki ga imajo na opazovalca. Raziskuje likovne forme, katerih barve in oblike so vse bolj minimalistične, vendar intenzivne v svoji pojavnosti.

Med pomembnejšimi mejniki v njegovi umetniški karieri so projekt “GAD” na Youth Biennialu v Bukarešti l. 2005, posebno priznanje za grafiko na “II. International Printmaking Exhibition” v Istanbulu l. 2006, razstava v “Californian Institute of Integral Studies Gallery” v San Franciscu v Kaliforniji l. 2008, “Project Berlin” v Factory-Art Gallery v Berlinu in v galeriji MOP v Sydney-ju v Avstraliji l. 2012, razstava Iluminacije v Mednarodnem grafičnem likovnem centeru v Ljubljani l. 2013 in l. 2016 Preliminary Design of an Experimental Art-Circling Spaceship, v Kunstahaus Essen v Nemčiji. Njegova dela se nahajajo v javnih in zasebnih zbirkah. Živi in deluje v Ljubljani.