Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK
Več

Filter izdelkov

Cena

 – 

  • 280
  • 280
Tehnika
Obdobje
Dimenzije

Hozo Dževad

Dževad Hozo je rojen 10. maja 1938. godine v Užicu (Srbija). V Bihaću je končal gimnazijo in istega leta vpisal študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 1958 je prekinil študij in ise vpisal na Akademijo za likovno umetnost v Ljubljani. Leta 1963. vpiše grafično specialko pri prof. Riku Debenjaku. Leta 1966 je dobil status svobodnega umetnika, leta 1973 pa postane docent za grafiko na novoustanovljeni Akademiji za likovno umetnost v Sarajevu (kot vodja katedre za grafiko). Leta 1981 postane član Akademije znanosti in umetnosti BiH.

Inspiracijo avtor črpa iz zgodovine – posebej iz materialne dediščine in tekstov avtorjev, ki se ukvarjajo s to tematiko (Mak Dizdar, Ivo Andrić).

Dževad Hozo was born in 1938 in Titovo Užice. He graduated from the Academy of Fine Arts in Ljubljana in 1963, and specialized prints and drawings in 1965. He is a Professor at the Academy of Fine Arts in Sarajevo. He was a head of Prints and Drawings Department, and currently is a head of Postgraduate study board.