Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK
Več

Dostava in plačila

DOSTAVA

Naročeno umetniško delo ob uporabi spletnega kataloga Galerije Hest, vključno z vso spremljajočo dokumentacijo, lahko kupec brezplačno prevzame v dogovorjeni poslovalnici – razstavnih prostorih v Mariboru ali v Ljubljani.

Dostava umetniškega dela (na dom ali na drug željeni naslov) s strani Galerije Hest je možna pod naslednjimi pogoji: pri blagu katerega vrednost nakupa presega znesek 2.000 € vam bomo blago dostavili brezplačno, najkasneje v 15 dneh po prejetem plačilu.

Pri nakupu blaga, ki ne presega znesek 2.000 € pa se dostava opravi po predhodnem dogovoru z Galerijo Hest. V nekaterih primerih je možna dostava s strani Galerije Hest, ostalih primerih pa je možno pošiljanje blaga preko podjetij DHL in Pošta Slovenije po veljavnem ceniku. Stroške dostave plača kupec. Strošek dostave se obračunava ob posameznem nakupu in je odvisen od vrednosti, dimenzij in teže likovnega dela ter oddaljenosti od kraja, kamor se dostavlja. Za informacijo o ceni stroška dostave mora kupec predhodno kontaktirati Galerijo Hest, ki mu sporoči točen znesek.

Pošiljanje blaga v tujino je možno preko podjetij DHL in Pošta Slovenije po veljavnem ceniku. Stroške dostave plača kupec.

Naročeno blago boste prejeli v najkrajšem možnem času po oddaji naročila (najkasneje 15 delovnih dni po oddaji naročila, ki se dostavlja v Sloveniji). Naročeno blago se vroča naslovniku osebno na naslovu, ki ga je kupec izbral kot kraj prevzema. Če to ni mogoče, se naročeno pošiljko vroči enemu od odraslih članov gospodinjstva ali osebi, pooblaščeni za prevzem pošiljk. Če le-to ni mogoče, pusti pismonoša v hišnem predalčku obvestilo, v katerem navede mesto prevzema in rok, v katerem lahko naslovnik pošiljko prevzame. Če naslovnik ne prevzame naročenega blaga v roku, določenem v obvestilu, se pošiljka vrne pošiljatelju. Galerija Hest se zaveda pomena točnosti dostave blaga, vendar za navedene dostavne roke ne more jamčiti v primeru višje sile.

 

Splošni pogoji za dostavo blaga

V primeru dostave s strani Pošte Slovenije ali dostavne službe DHL je naslovnik dolžan prevzeti blago od pismonoše na naslovu, kot ga je sam izbral v postopku naročila, pod pogoji, ki jih določa Pošta Slovenije ali dostavna služba DHL. Ob prevzemu blaga je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto kupljenega blaga. V primeru, da je kupcu blago dostavljeno v neprimerni količini ali kvaliteti se Galerija Hest zavezuje, da bo kupcu na lastne stroške dostavila blago v taki količini in kvaliteti, da bo le-ta ustrezala naročilu, razen v primeru, da bo dostava blaga postala nemogoča. V takih primerih se uporabljajo vsa določila splošnih pogojev, ki govorijo o povračilu plačane kupnine in plačanih stroškov dostave ob nezmožnosti dostave blaga. Kupec v postopku izvedbe naročila blaga izbere tudi način dostave blaga. Galerija Hest si pridržuje pravico, da za določene ali vse izdelke ne ponudi vseh možnih načinov dostave. Prav tako si Galerija Hest pridržuje vse pravice do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli načina dostave blaga brez posebne najave. Vsa določila splošnih pogojev v zvezi z dostavo blaga na dom, se presojajo v okviru določil Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-1).

CENE IN PLAČILNI POGOJI

Cene

Vse cene so v Evrih in vključujejo davek na dodano vrednost. Vsi predračuni, računi in ostali dokumenti so sestavljeni v skladu z veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije. Strošek dostave ni vštet v ceno.

Čas veljavnosti ponudbe

Ponudba velja do prodaje zalog. Cene veljajo ob trenutku naročilu in se lahko spreminjajo brez predhodne najave.

Plačilni pogoji

Plačati je mogoče:

• Z gotovino in plačilnimi (debetnimi in kreditnimi) karticami ob prevzemu v poslovalnicah Galerije Hest (Mastercard, Visa, Diners).

• Z nakazilom na TRR račun Galerije Hest po izdanem predračunu. Ob naročilu kupec po elektronski pošti prejme predračun, blago se kupcu odpremi ob dospetju sredstev na račun Galerije Hest.