Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK
Več

Barbara Demšar - Moji vrtovi

22/02/2024 - 07/03/2024
Kumina, 2023, akril, kolaž / platno, 70 x 70 cm

Slikarska platna Barbare Demšar so prežeta s toploto sonca in brstečim življenjem narave, ki obdaja človeka. Na njenih delih ne bomo prepoznali realistične odslikave krajine, temveč njeno abstrahirano izpeljanko, ki pa jo avtorica izvirno dopolni s posameznimi simboli in elementi, ki v dinamični igri medsebojnih odnosov poustvarijo živahno podobo. Pred nami se tako izrisuje cvetenje njenih vrtov, obdani smo s plesom metuljev, znajdemo se pred širino poletnih travnikov in se tiho predajamo mistični zemlji katere delček smo vsi. To so akrilna platna, ki so odeta v živahne barve, njihova strukturirana površina je obogatena s tehniko kolaža in v njih avtorica zajema tisto osebno občutenje sveta, ki vabi gledalca k iskrivemu in pristnemu veselju nad prebujajočim se življenjem.

Barbara Demšar (1969) je diplomirala iz likovne pedagogike pri prof. H. Gvardjančiču na Pedagoški fakulteti v Ljubljani leta 1997. Je članica Zveze društev likovnih umetnikov Slovenije in Združenja umetnikov Škofja Loka. Živi in dela kot svobodna umetnica v Škofji Loki. Razstavlja na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in tujini, prav tako je za svoje delo prejela veliko nagrad in priznanj.

Edita Filo

Razstava bo na ogled v Galeriji Hest, Židovska ulica 8, Ljubljana od 22. 2. do 7. 3. 2024.

Razstava Moji vrtovi je del LUV FEST-a 2024 (Festival Ljubezni, Umetnosti in Vandranja):

 

 

 

  

 

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje