Opozorilo Piškotki se uporabljajo na tem spletnem mestu za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje. Če nadaljujete, predvidevamo, da se strinjate s prejemanjem piškotkov s te strani. OK
Več

Alenka Koderman - Slike iz cikla Svetloba

15/10/2020 - 29/10/2020

... Slike iz cikla Svetloba 2014 - 2020 se nanašajo na temo življenja, upanja kot neke vzporedne stalnice, svetlobe kot osnove za refleksijo, kreacijo. V njih gre za osnovna izhodišča kot so: preboj svetlobe skozi temo, svetloba, ki osvetljuje naše delo, življenje, življenje človeka v skupnosti, njegovo delovanje, prostor, ali kot svetloba, ki preprosto vse osvetli, naredi svet viden. V sliki Svetloba - stalnica (2014) so me zanimali ljudje, dialog, hoja, premiki, aktivnosti: oz. gibljivost ljudi v mestu. Zanimalo me je mesto kot mesto: mesto kot družbena povezava; kar ima plasti, gradnjo, strukture, poti... Slika Svetloba iz leta 2020 pa se pravzaprav nanaša na samo kreacijo, umetnost, slikarstvo."

Alenka Koderman

 

Alenka Koderman (Ljubljana, 1970), slikarka in grafičarka, je 1996 končala študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Gustavu Gnamušu. Danes vodi likovne delavnice za otroke, deluje na različnih ustvarjalnih področjih: ilustracija, oblikovanje knjižne opreme, lutk, uporabna umetnost, oblikovanje, polslikava keramike. Imela je več samostojnih ter skupinskih razstav. Živi in ustvarja v Ljubljani.

Komentarji

Ne najdem nobenih objav

Napiši mnenje